Al sinds mensenheugenis hoort de olijfteelt bij Spanje. Vandaag de dag is Spanje de grootste olijfolie producent van Europa. Niet alleen om het uitstekende klimaat, maar ook om de vruchtbare grond. Ruim 3000 jaar geleden werd de olijfboom vanuit Azië naar Spanje vervoerd. Daarmee werd Spanje het land van het vloeibare goud, zo ook voor de Romeinen. Zij produceerden en vervoerden de olijven vanuit Andalusië in Spanje naar het hele Romeinse Rijk. Nieuwe olijfsoorten werden gekweekt om de beste extra vierge olijfolie te produceren. Dat geldt ook voor de twee olijfsoorten uit onze olijfboomgaard: de Verdial olijfsoort en de Manzanilla Cacereña olijfsoort.
Onze olijfboomgaard bevindt zich in de authentieke streek Extremadura in Zuidwest Spanje. Het staat bekend als een zeer vruchtbare regio en is ideaal voor het telen van olijven en druiven. Hier komt ook de beroemde ‘pata negra’ ham vandaan, welke wereldwijd bekend is om haar unieke smaak. Extremadura is geliefd onder de natuurliefhebbers, vanwege prachtige ongerepte gebieden en een scala aan planten- en diersoorten. De combinatie van natuur, cultuur en de authentieke culinaire keuken, maakt Extremadura een geliefd gebied voor vakantiegangers.
Onze olijven worden biologisch geteeld. Er wordt geen enkele vorm van pesticiden of kunstmest gebruikt en onze olijfboomgaard wordt qua bewerking enkel gesnoeid om meer leefruimte voor onze olijfbomen te creëren. De olijven groeien als dusdanig dan ook bij de gratie van de natuur. Wij zijn in het bezit van een biologisch certificaat om dit aan te tonen en worden daarop ook elk jaar aan strenge controles onderworpen. Zo houden wij onze kwaliteit in stand.
In de oogsttijd (oktober tot en met januari) worden de olijven met de hand geplukt. Het moment om de olijven te oogsten wordt bepaald aan de hand van de rijpheid van de olijven. De combinatie van verschillende elementen, zoals het klimaat, de bodemgesteldheid en de olijfsoort zijn van invloed op de kenmerkende smaak van onze olijfoliën. Elke oogst is uniek en is het ene jaar fruitiger en het andere jaar kruidiger, maar wel met dezelfde bijzondere smaak.
Na de oogst worden de olijven direct verwerkt. In een professionele en kleinschalige olijfmolen vindt de eerste koude extractie door middel van centrifuge plaats. Meteen daarna wordt de pure extra vierge olijfolie gebotteld. Door deze nieuwe centrifuge technieken, blijven alle smaken en werkzame bestanddelen optimaal in stand. Dit alles gebeurt op ambachtelijke wijze om de allerhoogste kwaliteit te behouden.
Onze extra vierge olijfolie wordt niet gemengd met andere olijfoliën. Dat doet afbreuk aan de kwaliteit en de smaak van de olijfolie. Bij ons bevindt zich daarom maar één olijfsoort per fles. De Verdial olijfolie bestaat dus uit 100% pure Verdial olijven en de Manzanilla Cacereña olijfolie bestaat uit 100% Manzanilla Cacereña olijven.
Sorry, the comment form is closed at this time.